Kort nytt – oktober 2019

Vad tiden går, lite om ordningsregler, andrahandsuthyrning, garageplatser, våra affärslokaler samt ny ekonomisk förvaltare vid årsskiftet...

Snart är det två år sedan de första bostadsrättsinnehavarna flyttade in på Gimogatan 2 och vi har så sakta börjat etablerat oss i våra nya lägenheter. En del har till och med hunnit flytta och vi har fått både nya medlemmar och grannar.

Vi vill passa på att klargöra för samtliga medlemmar att styrelsen inte fungerar som vari sig som vaktmästare eller hustomte. Felanmälan görs till JM@home och mer om hur du fel anmäler finns på hemsidan.

Ordningsregler
Från styrelsen vill vi också påminna om att i en bostadsrättsförening finns det vissa ordningsregler som vi accepterat i och med att vi köpt vår lägenhet i föreningen.

En ständigt återkommande punkt är störande oväsen från musik och fest, men även byggarbeten på udda tider. Vänligen visa hänsyn för allas trivsel.

Det är inte heller tillåtet, främst av brandsäkerhetsskäl, att förvara något i trapphusen eller utanför lägenhetsdörren, gäller även dörrmattor. Dessutom är ingen förvaring utanför våra lägenhetsförråd eller andra utrymmen tillåten, av samma orsak.

Det är var och ens skyldigheter att följa och ta reda på dessa ganska självklara samt enkla regler, du hittar dom i bo pärmen som du fick vid tillträdet samt på vår egen hemsida, se nedan. Dessa ordningsregler skall följas av bostadsrättshavarens familj och gäster eller dem som av honom/henne inryms lägenheten.

Andrahandsuthyrning
Vi vill också förtydliga att all andrahandsuthyrning kräver styrelsens tillstånd och godkännande. Föreningen behöver veta vem som bor i lägenheterna. Det är viktigt för tryggheten och för att föreningen ska veta vem som ska kontaktas om något händer.

Otillåten uthyrning i andra hand kan leda till att nyttjanderätten till lägenheten förverkas och bostadsrättshavaren sägs upp.

Mer om regler för andrahandsuthyrning samt ansökan finns att hämta på hemsidan under rubriken ”Allmänt”

Fullständigt ifylld ansökan skickas till någon av adresserna nedan, så tar styrelsen upp din ansökan för andrahandsuthyrning på nästkommande styrelsemöte.

Garageplatser
Vi har en separat kö och i dagsläget finns inga lediga parkeringsplatser.

Våra affärslokaler
Till en av våra affärslokaler kan vi nu hälsa Pizzabakeren välkommen, www.pizzabakeren.se Vi räknar med att samtliga lokaler kommer bli uthyrda inom den närmaste tiden.

Ny ekonomisk förvaltare
Vi kommer att återgå till MBF AB, MälardalensBostadsrättsFörvaltning vid årsskiftet då JM@home inte kunnat fullfölja sina åtagande på ett för föreningen tillfredsställande sätt. MBF är förvaltaren som vi haft tidigare, mer om övergången och vad som behöver styras om, kommer senare.

Styrelsen

oktober 2019

Bifogade filer